Cum să colectezi borcanele selectiv și apoi să le arunci pe malul apei?

Ca de fiecare dată cănd mergem la grădină, am trecut prin apa Oltețului. De fiecare dată când vine apa mare, după ploi mai serioase, Oltețul duce și aduce gunoaie. Pe cele puse de consătenii mei în albia râului le depozitează în alte locuri, iar gunoaiele altora din amonte le aduce la noi. Sunt obișnuit cu ele și cred că m-am resemnat puțin în privința asta. Totuși, când vezi borcane colectate selectiv aruncate pe malul apei, la câțiva metri de drum, îți pierzi calmul. De la an la an mi se pare ca nesimțirea e tot mai mare.

Gunoaie
Gunoaie

Până în urmă cu câțiva ani nu exista serviciu de salubritate în comună. Lumea arunca și văd că încă mai aruncă gunoaiele pe unde apuca. De obicei gropile, de orice natură, sunt o atracție pentru gunoaie. Chiar dacă e groapa în drum, se găsește un moloz pe lângă casă, din construcții, bun de pus acolo. Ce arde, e bun de pus pe foc. Orice nu-ți trebuie e de dus la Olteț ca să le ia apa la vale, să fie problema altora.

Cred că obiceiul nu va dispărea până când administrațiile locale nu vor depune eforturi pentru curățarea malurilor apelor, dar nu oricum, ci implicând persoanele asistate social, copiii, cât mai multă lume și în special pe cei despre care se știe că aruncă gunoaie.

Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Gunoaie
Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?