Cea mai mare diferență între regiunile istorice ale României se vede pe harta crescătorilor de bovine și ovine în sistem ecologic, deci producători de lapte și carne ecologică. Transilvania domină categoric această piață. Diferența este sesizabilă pe hartă și pentru celelalte categorii de produse, în special livezile de prune și mere ecologice.
Pentru o imagine mai clară a distribuției crescătorilor de animale în sistem ecologic sau alte produse, dezactivați celelalte straturi din legenda hărții. Fiecare strat este reprezentat pe hartă cu altă culoare, astfel: albastru pentru crescătorii de animale, portocaliu pentru apicultori, verde deschis pentru producători care cultivă exclusiv mere, prune, nuci sau alune, verde închis pentru producătorii care cultivă și alte fructe și legume pe lângă în afara produselor menționate anterior.
Producătorii de cereale, plante de nutreț și proprietarii care au certificat excplusiv pășune ecologică nu sunt reprezentați pe hartă.
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați