Peste 95% dintre crescătorii de animale în sistem ecologic sunt din Transilvania

Cea mai mare diferență între regiunile istorice ale României se vede pe harta crescătorilor de bovine și ovine în sistem ecologic, deci producători de lapte și carne ecologică. Transilvania domină categoric această piață. Diferența este sesizabilă pe hartă și pentru celelalte categorii de produse, în special livezile de prune și mere ecologice.

Pentru o imagine mai clară a distribuției crescătorilor de animale în sistem ecologic sau alte produse, dezactivați celelalte straturi din legenda hărții. Fiecare strat este reprezentat pe hartă cu altă culoare, astfel: albastru pentru crescătorii de animale, portocaliu pentru apicultori, verde deschis pentru producători care cultivă exclusiv mere, prune, nuci sau alune, verde închis pentru producătorii care cultivă și alte fructe și legume pe lângă în afara produselor menționate anterior.

Producătorii de cereale, plante de nutreț și proprietarii care au certificat excplusiv pășune ecologică nu sunt reprezentați pe hartă.

 

Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara. Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?