Despre

agriculturaecologica.ro este un jurnal de agricultură ecologică care surprinde aspecte ale vieții la țară în comuna Sinești, județul Vâlcea, creat pentru a completa cele povestite deja pe scoaladepuieti.ro – un „jurnal de livadă” care a început în 2014 și unde puteți urmări povestea înființării unei livezi plecând de la recoltarea semințelor, germinare, producția de portaltoi, altoire, plantare și până la recoltare.

În 2022 am înscris în agricultură ecologică toate livezile înființate în spiritul Școlii de puieți, plecând de la semințe, dar și alte livezi întinerite și foste pășuni transformate în livezi prin altoirea pomilor sălbatici, răsăriți spontan.

Cultiv mai multe soiuri de mere, pere, cireși, vișini, pruni și nuci, dar aproape toate speciile de pomi și-au găsit sau își vor găsi un loc în livadă în viitorul apropiat.

Sunt interesat de diversificarea soiurilor din livadă și sunt recunoscător atunci când cineva îmi trimite ramuri altoi din pomi pe care îi cunoaște și îi apreciază. Încerc să am mereu la dispoziție câțiva portaltoi pe care să pun soiuri noi.

Agricultura ecologică, înțeleasă ca o colaborare dintre om și natură

Îmi doresc, de asemenea, ca prin această pagină să fiu de ajutor celor care doresc să practice agricultura ecologică și au nevoie de sfaturi în legătură cu procedura de înscriere sau tehnologiile ecologice. Nu pot spune că le cunosc pe toate, dar sunt dispus să povestesc despre experiențele trecute și viitoare.

Îmi puteți scrie pe email la ecosemnal@gmail.com sau pe Facebook

Ionuț Părăușanu
0727 769 509