Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Anual, fermierii care fac agricultură ecologică au obligația să-și înregistreze activitatea la Direcțiile Județene Agricole, până la data de 16 mai. Vezi documentele necesare

Anual, operatorii și/sau grupurile de operatori care fac agricultură ecologică au obligația să-și înregistreze activitatea la Direcțiile Județene Agricole, până la data de 16 mai.

Excepție fac operatorii ori grupurile de operatori care desfășoară activități în domeniile: pregătire sau prelucrare, distribuție/introducere pe piață, depozitare, import, export de produse ecologice sau în conversie, floră spontană, acvacultură, producătorii care intră pentru prima dată în agricultura ecologică, care s-au retras din agricultura ecologică sau care intenționează reînscrierea după o perioadă de 5 ani de la data retragerii certificatului, și care își pot înregistra activitatea până la data de 15 noiembrie, inclusiv.

Documentele necesare fiecărui agricultor sunt următoarele:

 • act de identitate/carte de identitate;
 • certificate de înregistrare de la Registrul Comerţului (pt.persoane juridice);
 • declaraţia pe suprafaţă de la APIA, aferentă anului în curs;
 • adeverinţă din Registrul Agricol, de la primăria din UAT-ul de care aparţine exploataţia agricolă;
 • copie a contractului cu organismul de control;
 • certificat de conformitate (mastercertificat), eliberat de organismul de control pentru operatorii ecologici care se înscriu în anul II de conversie şi pentru cei certificaţi.
 • De asemenea, mai sunt necesare documente:
  – pentru exploataţiile care deţin animale – extras RNE cu efectivele de animale, eliberat de medicul veterinar (oglinda);
  – pentru operatorii ecologici care deţin suprafeţe în utilizare – contracte de arendă; contracte de concesiune, închiriere, sau orice alte documente care să ateste dreptul de utilizare a suprafeţelor.

Pentru a preîntâmpina aglomerarea înregistrării în agricultura ecologică, cei interesaţi vor lua legătura cu secretariatul DAJ, în vederea unei programări prealabile.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?