Digitalizarea certificatelor fermierilor înscriși în agricultură ecologică în urma demersului despre care am vorbit aici ne permite să facem câteva statistici și să tragem concluziile. Jumătate din fermierii ecologici se regăsesc în 10 județe din nord-vestul țării.
Numărul de producători ecologici pentru fiecare județ sunt dupăc cum urmează: Sălaj – 890 , Satu Mare – 867 , Harghita – 756 , Cluj – 702 , Bistrița-Năsăud – 616 , Timiș – 609 , Brăila – 581 , Arad – 564 , Maramureș – 544 , Bihor – 535 , Mureș – 529 , Tulcea – 453 , Alba – 370 , Constanța – 354 , Sibiu – 341 , Galați – 332 , Caraș Severin – 302 , Brașov – 299 , Suceava – 279 , Dolj – 269 , Iași – 256 , Olt – 254 , Buzău – 197 , Covasna – 181 , Hunedoara – 179 , Gorj – 177 , Botoșani – 161 , Vrancea – 154 , Vrancea – 154 , București – 150 , Teleorman – 142 , Argeș – 138 , Vaslui – 136 , Neamț – 135 , Bacău – 120 , Vâlcea – 114 , Prahova – 74 , Călărași – 69 , Dâmbovița – 54 , Mehedinți – 49 , Ialomița – 36 , Giurgiu – 33 , Ilfov – 29 ,
Cea mai mare diferență între regiunile istorice ale României se vede pe harta crescătorilor de bovine și ovine în regim ecologic, deci producători de lapte și carne ecologică. Transilvania domină categoric această piață. Diferența este sesizabilă pe hartă și pentru celelalte categorii de produse, în special livezile de prune și mere ecologice.