Am fost astăzi împreuna cu doi băieți la săpat și legat de vie. Eu am tăiat și legat, iar ei au mers pe urmă cu săpatul. Până acum s-a ocupat tata cu tăiatul viței de vie, dar anul acesta a intrat pe mâna mea. O săpăm o singură dată pe an, în primăvară. Mai trecem pe la ea la cules, fără alte munci, stropiri sau copilirea lăstarilor. Tata zice că e mai bine să rămână cu multe frunze pe ea pentru că dacă dă grindină, strugurii sunt feriți mai bine.
La legat am reutilizat ața cu care am legat acum doi ani baloții de lucernă, al doilea an am folosit-o la legarea snopilor de coceni și acum la legarea viței de vie.

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați