Condensul a făcut primele victime în răsadniță

Au fost câteva zile mai noroase în care nu am putut să descopăr răsadnița, cred că s-a făcut și condens la un moment dat pentru ca răsadurile din tăvițele de pe marginie au probleme. Le-am udat și prea mult la un moment dat, recunosc, dar e pentru că unele alveole au drenaj mai bun și se usucă mai repede, iar altele parcă ar fi obturate. Se observă diferențe și asta cred că e datorită faptului că le-am pus direct pe pământ, care este lutos. Ar fi trebuit o suprafață mai dură sau cel puțin un strat de nisip sub ele.

Plante bolnave
Plante bolnave

Așa că am scos atomizorul la aer și am stropit cu Alcupral, din nou, dar și cu Dithane. Nu este ecologic, dar e un fungicid care acționează imediat, atunci când apare problema, nu doar preventiv ca produsele pe bază de cupru. Mi-am făcut temele despre ce face substanța activă (mancozeb) și am acceptat compromisul pentru consum propriu. E fungicid de contact, non-sistemic.

Atomizor
Atomizor

Ardeiul începe să prindă viață.

Răsadul de ardei
Răsadul de ardei

Roșiile merg tot înainte.

Răsadul de roșii
Răsadul de roșii

Au răsărit și roșiile primite de la Banca de gene din Suceava, soiul inimă de bou, dar nu roz ca cele pe care le-am mai găsit în comerț, ci roșii.

Răsad re roșii din semințe primite de la banca de gene din Suceava
Răsad de roșii din semințe primite de la banca de gene din Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *