Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 27 Mai 2024. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Condensul a făcut primele victime în răsadniță

Au fost câteva zile mai noroase în care nu am putut să descopăr răsadnița, cred că s-a făcut și condens la un moment dat pentru ca răsadurile din tăvițele de pe marginie au probleme. Le-am udat și prea mult la un moment dat, recunosc, dar e pentru că unele alveole au drenaj mai bun și se usucă mai repede, iar altele parcă ar fi obturate. Se observă diferențe și asta cred că e datorită faptului că le-am pus direct pe pământ, care este lutos. Ar fi trebuit o suprafață mai dură sau cel puțin un strat de nisip sub ele.

Plante bolnave
Plante bolnave

Așa că am scos atomizorul la aer și am stropit cu Alcupral, din nou, dar și cu Dithane. Nu este ecologic, dar e un fungicid care acționează imediat, atunci când apare problema, nu doar preventiv ca produsele pe bază de cupru. Mi-am făcut temele despre ce face substanța activă (mancozeb) și am acceptat compromisul pentru consum propriu. E fungicid de contact, non-sistemic.

Atomizor
Atomizor

Ardeiul începe să prindă viață.

Răsadul de ardei
Răsadul de ardei

Roșiile merg tot înainte.

Răsadul de roșii
Răsadul de roșii

Au răsărit și roșiile primite de la Banca de gene din Suceava, soiul inimă de bou, dar nu roz ca cele pe care le-am mai găsit în comerț, ci roșii.

Răsad re roșii din semințe primite de la banca de gene din Suceava
Răsad de roșii din semințe primite de la banca de gene din Suceava

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Fii primul care adaugă o evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?