Primii pui de găină

Au început să iasă puii începând cu a 20-a zi de incubare. N-am umplut incubatorul de la început pentru că are o capacitate mai mică în zona de eclozare, decât la incubare. N-au ieșit chiar toti pentru că am avut și ouă fără sămânță sau vechi printre ele, dar sunt foarte mulțumit.

Eclozare
Eclozare

I-am “depozitat” temporar într-o lădiță și i-am dus la căldură. Sunt foarte vulnerabili in primele zile de viață, dar și foarte drăguți, așa că le-am dat voie să stea la mine în cameră până le-am pregătit alt spațiu încălzit.

Pui
Pui

E prima dată când suplinesc o cloșcă și vreau să mă asigur că nu o să mă lovesc de un eșec, așa că le-am cumpărat câteva soluții de pus in apă care să îi ajute. Unul este JoloMax, un complex de vitamine și aminoacizi. Al doilea este Nutri-sure DW1, un produs ce nu conține altceva decât acid formic, acid acetic și acid lactic, care “impiedica dezvoltarea unor bacterii patogene in tubul digestiv si favorizeaza digestia furajelor si viteza de crestere”. Am respectat dozele recomandate pe ambalaje, dar la seriile următoare o să pun mai puțin.

Pui
Pui

La mâncare s-au înfipt imediat. Pentru că nu am putut să le asigur o alimentație corespănzătoare doar din produsele cultivate de noi, având doar porumb, a trebuit să caut pe piață furaje pentru puii de o zi. De găsit am găsit, chit că nu sunt eco, dar am descoperit că toate conțin și soia modificată genetic. Nici măcar unul fără și am verificat vreo 4 sortimente disponibile la magazinele din zonă. Am făcut compromisul cu gândul că e temporar. Mai e ceva cale de mers până a ajunge la găini bio, dar ajungem și acolo. Va trebui să cultivăm și grâu, dar cred că e nevoie și de o cultură de leguminoase pentru furajare.

Am auzit că și făina de lucernă este bună pentru păsări și chiar are un conținut proteic mare, de 11%. În plus consumul ei face ca ouăle să devină mai portocali.

Pui
Pui

Produsul VivaBio, de exemplu, nu doar că nu este bio, dar conține și soia OMG

Vivabio
Vivabio

Produsele românești la fel, făcute probabil cu soia din import.

Hrana pui
Hrana pui
Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?