E timpul de scos buruienile din răsadniță

Acum se poate vedea că mranița folosită a avut foarte multe semințe de buruieni în ea, dar e ok pentru că asta îmi spune că pământul e viu și e plin de nutrienți. Mai mult de atât, îmi face plăcere să le smulg. În contextul potrivit poate fi un obicei la fel de relaxant ca aprinsul țigării.

Buruieni
Buruieni

La tăvile cu roșii am mai lucrat și zilele trecute, câte puțin în fiecare zi, așa că verdeața care se vede este numai cultură de roșii, fără buruieni.

Răsaduri de roșii în tăvi alveolare
Răsaduri de roșii în tăvi alveolare

În răsadnița vecină, fără tăvi alveolare, ardeiul a început să răsară. Ea a fost pusă mai târziu, iar ardeiul răsare ceva mai greu decât vinetele, deci e normal, suntem în parametri.

Răsad de ardei
Răsad de ardei

Am mai aerisit puțin, fiind o zi călduroasă. Rosiilor el place căldura, nu cred că ar fi o problemă pentru ele, dar nu știu ce să cred despre umiditate, îmi e să nu apară boli. E mai bine să ia puțin aer, zic eu.

Răsadniță
Răsadniță

În zile mai calde, am dat folia la o parte de tot.

Răsadniță
Răsadniță

Cele 4 tăvi pe care le-am dus în casă, nemaiavând loc, au evoluat destul de rapid și m-au luat pe de pregătite. Au germinat și s-au alungit foarte repede si buruienile și răsadul. Le-am plivit și apoi am dus tava la lumină, dar evolueaza mai greu.

Răsaduri alungite
Răsaduri alungite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.