Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

O plimbare peste dealul de la răsărit

Am plecat în recunoaștere peste deal, în partea de răsărit a comunei. Urmează să ajungem în satul Zgubea, ce ține de comuna Roșiile. Avem ceva cunoștințe care au moșie acolo, dar care nu au mai dat pe la ea de mult timp, fiind plecați din țară. Mergem să vedem cum este iarba, daca se poate cosi sau e bine de mers cu vacile la păscut.

Puțin mai sus, spre pădure, am găsit o altă casă bătrânească, ceva mai îngrijită, dar tot nelocuită de câțiva ani.

Casă bătrânească
Casă bătrânească

Alte case părăsite am găsit pe drum, fiecare cu povestea ei.

Casă părăsită
Casă părăsită

Am ajuns și la lacul Zgubei.

Lac
Lac

Moșia e bine merci. Iarbă verde, bună de păscut și pădure oriunde te uiți.

Coclauri
Coclauri

Drumul oferă vederi panoramice. Îci colo se vede câte un teren arat, într-o mare de verdeață.

Coclauri
Coclauri

Când ne-am întors în sat, am coborât pe altă culme de deal, lucru care mi-a permis să fac o poză din depărtare ogradei care adăpostește vacile.

Casa văcuțelor, din depărtare
Casa văcuțelor, din depărtare

Pe culmea dealului de întoarcere, Dealul Bisericii, se înșiră satul cu același nume. Cea cea mai impozantă construcție de aici fiind o bisericuță umbrită de tei bătrâni. A fost ctitorită în 1767 de Alexandru Scarlat Ghica, domnitor al Țării Românești și a fost până de curând lucrul cel mai aproape de un monument istoric din comuna noastră, dar a fost declasată după ce a fost renovată cu betoane la fundație ș.a.m.d. Despre domnitor nu se știu prea multe lucruri, fiind mazilit de turci după doar doi ani de domnie după ce ar fi permis rușiilor să recruteze oșteni din Țara Românească.

Biserica din... Dealul Bisericii
Biserica din… Dealul Bisericii

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?