La Iepuran

Iepuranul este o poieniță relativ mică, departe de sat, unde a avut conac un străbunic înainte de colectivizare. Mi-am petrecut aici câteva veri văzând de vite, începând cu vârsta de 6 ani. Spun părinții că n-am mai vrut să mă duc la grădiniță în ultimul trimestru și m-am dus cu bunica cu vitele în această poiană. Aveam cabană și stăteam inclusiv nopțile. A fost prima ieșire mai serioasă în mijlocul naturii. Imi amintesc cu placere de acest loc și îl vad întotdeauna prin ochii copilului din mine.

 

Iepuran
Iepuran

Am mers spre Iepuran trecând prin alte păduri și poieni, lăsând în urmă ultima casă locuită, încă neelectrificată. Nu departe, o turmă de purcei căuta viermișori și ghindă pe sub frunzele din pădure.

Purceluși
Purceluși

Ascunsă în pădure, am descoperit și o fântână cu cumpănă pe care nu o știam.

Fântâna cu cumpănă
Fântâna cu cumpănă

Am mers o bucată de vreme prin fânețe foarte mari, cum numai într-un an ploios poți să vezi.

Fânețe
Fânețe

Apoi am coborât spre Iezer. Un fir de apă care devine serios doar vara, când plouă torențial, iar in restul anului curge modest și chiar deloc spre mijlocul verii.

Iezerul
Iezerul

Iezerul e alimentat de mai multe pârâiașe, printre care si acesta, care vine de la Fântâna Rece. Am baut de multe ori apă de la acest țuțur, în special primăvara devreme.

La țuțur
La țuțur

Iată și Fântâna Rece. Nu i se spune degeaba așa. Îmi amintesc când veneam cu sticla să iau apă de băut și trebuia să schimb mâna cu care o umpleam pentru că nu mai puteam să o țin în apa, atât de rece mi se părea.

Izvorul rece
Izvorul rece

Am ajuns apoi la copacul cel gros. Cel mai gros din împreșurimi. Este o gârniță, rudă a stejarului. L-am pus pe tata să o ia în brațe ca să poată fi apreciate mai ușor dimensiunile. A avut marele noroc, această gârniță, să nu fie foarte bună pentru construcții și să își înfigă rădăcinile lângă un izvor.

La copacul gros
La copacul gros

Cam pe aici aveam oborul vacilor.

Fânețe
Fânețe

Un fluture de pădure..

Fluture de pădure
Fluture de pădure

Am găsit și fragi.

Fragi
Fragi

Și bureți galbeni.

Gălbiori
Gălbiori

Și un pat de mușchi pentru clătorii obosiți.

Mușchi
Un pat de mușchi
Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?