Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 27 Mai 2024. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Mi-a fătat o văcuță pe câmp

Am fost singur cu vacile și le-am lăsat vreo ora sau două de capul lor, fără să știu exact care pe unde e, dar cu încredere că se țin de turmă și nu se despart. În timpul ăsta îmi faceam de lucru cu niște mărăcini tăiați cu câteva zile în urmă. Îi strângeam și îi puneam în gardul țarcului sau la marginea pășunii. Când a fost la numărătoare, am observat că vaca neagră nu e. Am căutat-o și am găsit-o la marginea unei pădurici, dar nu era singură.  Se despărțise de turmă ca să fete.

Vițelușa
Vițelușa

Am ajutat vițica să ia țâța în gură și apoi am așteptat vaca să lepede curățaua (placenta). M-am chinuit puțin să le bag pe toate în țarc. Am pierdut vițica de câteva ori prin tufișuri, dar am găsit-o tot de atâtea ori, din fericire. Micuța cum era și leneșă, unde pica, acolo sătătea. A înoptat cu turma.

Vițelușa
Vițelușa
Vițelușa
Vițelușa
La adăpat
La adăpat
Gardul de mărăcini
Gardul de mărăcini
Gardul de mărăcini
Gardul de mărăcini
Gardul de mărăcini
Gardul de mărăcini
Siesta de prânz
Siesta de prânz

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Fii primul care adaugă o evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?