Curtea puilor, acoperită cu plasă anitipăsări

Am avut probleme cu ciorile și coțofenele. Aparent, le place să consume capete de pui. După ce îi decapitează, restul corpului rămâne în curtea puilor și devine hrană pentru cei din urmă, așa stau lucrurile.

Le făcusem un spațiu de joacă în vie, în așa fel încât să nu iasă ei afară, dar a trebuit să îl restrâng și să îl acopăr cu o plasă antipăsări de genul celei care se folosște deasupra culturilor agricole, de struguri sau cireșe, ca să nu le mănânce păsările. A funcționat destul de bine, n-a mai intrat nimic peste ei. O țin întinsă pe sârmă.

Le-am cuprins în spațiul lor de joacă o viță de vie și o tufă de hrean, dar, din păcate, iarba nu o să aibă cum crește aici, sub picioarele lor. Le mai rup și le aduc cât o mână de iarbă din altă parte.

Curtea puilor
Curtea puilor

Sunt aici două rânduri de pui, i-am împreunat pe cei mici cu cei mari ca să nu mai fac compartimente separate, dar noaptea dorm în cotețe diferite ca să nu se călarească unii pe alții când se fac grămadă să conserve căldura. O idee bună ar fi creșterea lor în solar, ar putea fi feriti acolo și de păsările răpitoare, de vânt, ploi. În plus, adăpostul ar avea o temperatură mai confortabilă.

Curtea puilor
Curtea puilor
Curtea puilor
Curtea puilor
Hrănitori
Hrănitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *