Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Mergem să facem țarc la vaci

Ne pregătim să scoatem vacile la pășunat, iar parte a acestor pregătiri este și construirea țarcului. Am ales să îl facem undeva între islazul comunal și Iepuranul despre care povesteam într-un alt articol. Am găsit un posibil loc de înoptat la o căsuța unde până de curând a locuit bunicul unui băiat care ne mai ajuta la munci din când în când.

Casa veche
Casa veche

Casa avea deja o împrejmuiere a terenului unde se cultivau porumbi, a trebuit doar să îl reparăm puțin. Toată parcela aceasta, din stânga pozei și încă mai mult pentru că nu a încăput toată, erau desfundate cu hârletele de bătrânul care locuia aici. De când se lua zăpada, din februarie, ieșea și își făcea încălzirea cu hârletele în mână.

Țarc
Țarc

Până de curând, aceasta era grădina de legume a bătrânului. Mai mică, dar mai aproape de apă. Am văzut mai mulți nuci afectați de ger, cu vârfetele înegrite. Bănuiesc că perioada coincide cu cea în care am găsit și eu gheață pe răsadniță.

Grădină
Grădină

Am găsit o plantă pe acoperișul unei anexe, nu știu cum îi zice. Ma intrigă.

Floare

 

Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?