Curățarea pășunii de mărăcini și utilizarea lor ca material de construcție pentru țarcul vitelor

Am plecat astăzi la Iepuran cu căruța unuia dintre oamenii care ne ajută la muncă. Am adus și vacile aici ca să ne ocupăm puțin de mărăcini în timp ce stăm și cu ele. E cam târziu acum de curățat mărăcini, e iarba mare și o cam tăvălim, dar nu avem încotro.  Tata a venit cu ideea să facă un gard din mărăcini pe o suprafață foarte mare, iar ca să putem face asta va trebui să lucrăm foarte mult, timp de mai multe zile.

La curățat de mărăcini
La curățat de mărăcini

Terenul pe care ar urma să fie țarcul se învecinează la un capăt cu Iezerul, un pârâu care seacă pe timp de vară, dar deocamdată curge și vacile or să aibă o intrare spre el ca să se poată adăpa. Tata împreuna cu doi oameni au început să lucreze la asta, să să facă porți și gard din prăjini la capul cu Iezerul, iar eu am băgat motocoasa în mărăcini ca să fac “material de constucție” pentru gard.

La curățat de mărăcini
La curățat de mărăcini

Mi-am făcut curaj și am întrat într-o leasă de păducei cu istorie lungă. Era aici și acum 25 de ani. Într-un final i-am venit de hac. Am lucrat și puțin mai sus. Fiind incluși în țarc, mă gândesc că or să-i joace vacile în picioare și or să mănânce lăstarii tineri, sunt șanse să dispară.

La curățat de mărăcini
La curățat de mărăcini

În cele din urmă am reușit să rup coarnele coasei, tot trăgând și împingând de ea. Ce-i drept, am folosit-o și pe post de furcă, să dau mărăcinii taiați la o parte ca să pot avansa. Ar fi fost ok, i-ar fi tăiat, dacă nu era apărătoarea mare. Data viitoare o dau jos.

Am folosit cuțite pentru desișuri, cu trei dinți. Aș vrea să încerc și cu dinți de diamant, ca pânza de la circular. Motocoasa e Makita EM4350UH cu motor în 4 timpi și 2 CP.

Facem câteva zile pauză, până fac fac comandă pentru alte coarne. Între timp, mărăcinii tăiați ar trebui să fie suficienți pentru țarc. Avem de lucru la strâns.

La curățat de mărăcini
La curățat de mărăcini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.