Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 27 Mai 2024. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Vecinii ne-au erbicidat accidental fasolea

Îmi place fasolea, sunt fan. E foarte hrănitoare și simți că te saturi chiar și în zile în care depui mult efort fizic. Nu îți piere vlaga. Din acest motiv am făcut un efort și am pus astă primăvară în pământ, cu sapa, vreo 5 kg de fasole. Am avut rândurile făcute cu un cultivator, nu a fost chiar atât de greu, dar migălos.

Pe 18 mai arăta binișor, trăgeam speranțe la recoltă bogată.

Fasole
Fasole

Din păcate, vecinii care au porumb lângă noi au întors tractorul la capul locului fără să țină cont că erbicidul ajunge si pe terenul nostru. Cel puțin așa și-au motivat isprava. Cum fâșia de fasole a fost îngustă, a nimerit-o aproape pe toată. Încă o dovadă a faptului că omul care erbicidează habar nu are de efectele erbicidului. De asta e bine să existe o zonă tampon, când te certifici ecologic.

Fasolea erbicidată
Fasolea erbicidată
Fasolea erbicidată
Fasolea erbicidată

 

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Fii primul care adaugă o evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?