Recolta de roșii

Am mai adus acasă roșii, recoltăm de ceva vreme, dar de data aceasta cred ca batem un record. S-au copt atât de multe dintr-o dată, ce-i drept nici nu am mai trecut pe la ele de vreo săptâmână. Acum cărăm într-una, am umplut beciul.

Roșiile inimă de bou tip roz, Oxheart, s-au copt primele. Pe ele le-am băgat deja la pungi bag-in-box după ce le-am pasteurizat. Am făcut suc de roșii. Soiul Ruxandra, cel din poze, s-a copt mai târziu puțin. Vor avea și ele aceeași destinație. Am scos și la vânzare cu un leu kg, la poartă, timp de doua zile. Am făcut un fel de superofertă pentru că nu pot face față cu procesarea. Am făcut 800 de litri de suc de roșii.

Le-am stropit de două ori cu Alcupral, produs pe bază de cupru de genul celor care sunt certificate pentru utilizare în agricultura ecologică, chiar dacă pe acesta nu scrie nimic de certificare. Am stropit însă și cu Dithane, fungicid de contact care nu e permis în agricultura ecologică, tot de două ori, cu mai mult de o lună înainte de a începe roșiile să se coacă. De atunci n-am mai stropit cu nimic. L-am folosit pentru că aveam probleme serioase într-un colț al grădinii, plante întregi au fost afectate. Am smuls pe unele dintre ele și le-am dus departe. Nu vreau să fac o obișnuință din folosirea fungicidelor, așa că pentru anul viitor o să încerc alte soluții, din timp, preventiv. Am înteles că soluția de lapte 10-20% dă rezultate. Deocamdată mă consolez cu ideea că nu e cel mai toxic produs, iar roșiile sunt destinate consumului propriu.

Nu am folosit erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente, cu alte substanțe chimice. Eu zic că sunt, în aceste condiții, roșii mai sănătoase decât ce aș putea găsi la supermarket.

Roșii
Roșii
Roșii
Roșii
Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?