MIERE DE TEI 100% BIO

Eticheta ecologică europeană Eticheta agricultura ecologică națională

Mierea de tei are o aromă foarte puternică. În stare cristalizată devine foarte dulce. Are proprietăți antiseptice și este recomandată persoanelor care suferă de stres și insomnie. Este un antibacterian, hepato-protector și tonic natural; este bun pentru tuse și gât iritat, fluidizează mucusul, protejează stomacul.

  Este bogată în vitamina B1, vitamina C, potasiu, calciu, magneziu, mangan, zinc fosforat, precum și o gamă de antioxidanți, uleiuri esențiale și minerale, toate benefice pentru sănătate. Ajută la creșterea nivelului de energie, la creșterea apetitului, precum și la îmbunătățirea stării afective.

16LEI Comandă
Produs și vândut de: Balogh Soos Csaba P.F.A.
Info stoc: 5000BUCĂȚI
tel. 0748119107
Categorie Miere și alte produse apicole în Bihor
Adresă Sat Tamaseu, Nr. 35, Jud. Bihor 417056 Tămășeu
Certificat de: S.C. ECOINSPECT S.R.L. (RO-ECO-008)
Repertoriu de produse: Familii de albine 010641 Albine - Produs ecologic 400 UnitățiRoiuri 010641 Albine - Produs ecologic 450 Unități
Certificat: Vezi certificatul
QR Code

Producător ecologic certificat: Balogh Soos Csaba P.F.A.

BioStupinaRono a fost înființată în anul 2009,  cu peste 500 de familii de albine, cu sediul exploatației apicole în localitatea Tămășeu din județul Bihor. Cu o vastă experiență în apicultură, am reușit să servim clienții noștri, nu numai cu seriozitatea noastră, dar și cu   produse apicole de calitate ecologice și organice.                                                                                                                                  MIEREA, numită și hrană vie, este un produs obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitată în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii. Acest cadou minune, primit de la albine, este o ”bombă” de vitamine, minerale și enzime. Având un conținut ridicat de minerale și carbohidrați, mierea poate fi un element-cheie pentru doza de energie necesară zilnică.                            Unitatea noastră comercializează mai multe tipuri de miere și produse apicole de calitate, produse despre care aflați informații utile în continuare pe acest site.
Apicultura este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor în scopul obținerii de producții apicole ridicate și a sporirii producției de semințe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităților biologice specifice, albinele produc importante produse, iar prin acțiunea de polenizare a plantelor asigură însemnate sporuri de producție la multe culturi agricole.
        Apicultura – fapt dovedit de istorici, arheologi, etc. – a existat din cele mai vechi timpuri. Primele dovezi a existenței albinelor au fost găsite în peștera Păianjenului din Spania: o pictură rupestră care datează cu 12.000 în urmă. În Egiptul antic se folosea multă miere și ceară de către preoți în cadrul diferitelor ritualuri, iar albina stilizată era simbolul regelui Egiptului de Jos din anul 3200 î. C. S-a găsit referire la albine, miere și pe niște table de argilă mesopotamiene, care datează din anii 2700 î. C. Și în Grecia și Roma antică era cunoscută foarte bine apicultura . Apicultorul – sclavul care a fost însărcinat cu această activitate – a fost numit "apiarus" la romani și "mellitorus" la greci.
    Pe teritoriul daco-getic, (Din istoria apiculturii romane prezentare de Prof. Dr. Dumitru CURCĂ și colab. ; sursă luată de pe: https://www.slideshare.net/eurohonig/din-istoria-apiculturii-romane-prezentare-de-dumitru-curc-si-colab) Alexandru Xenopol, pune creșterea albinelor drept a treia îndeletnicire, fapt care dovedește că albinăritul ajunsese ramură însemnată de producţie în economia ţării. … daco-geții creșteau albine pentru miere și ceară, iar prisosul îl vindeau, accentuând aceasta printr-un amănunt preţios: fagurii cu miere formau un articol de seamă al comerţului şi al economiei casnice. Geograful și istoricul Polibiu din Megalopolis (208-127 a.H.), autor al vestitei lucrări Istoria pragmatică arată că în regiunile pontice se exportau din teritoriile de la Dunăre miere și ceară ...

        În Europa există dovezi ai existenței apiculturii din cele mai vechi timpuri. Tot în lucrarea sus amintită, se face referire la apicultorii din Transilvania: …În Transilvania a luat ființă în anul 1880 Societatea Apicultorilor din Ardeal. Apicultorii de pe aceste meleaguri au meritul ca prin strădania și stăruința lor, au contribuit la lărgirea bazei melifere, iar prin plantațiile masive de salcâm făcute la Valea lui Mihai, zona este şi azi un important izvor de miere…
        Prin practicarea apiculturii din cele mai vechi timpuri, înaintașii noștri au ajuns la concluzia că albinele sunt un factor determinant în evoluția naturii, și tot ce dau albinele este sănătate pură pentru organismul omului.
        Medicul pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei Rawhi M. A. Abdalla susține că “Dacă  n-ar  fi  existat  apicultura,  atunci  n-ar  fi  existat  apiterapia  şi  nu  numai.  Albinele  sunt  şi  au  existat  de  când  lumea  şi  vor  exis­ta  cât  va  exista  lumea  sau  invers.  … Albina este o fiinţă harnică, organizată, curată, ordonată, deşteaptă şi frumoasă. Ea merită tot respectul şi toată grija noastră ca persoane şi a oficialităţilor (state şi guverne). Viaţa pe Pământ este legată de existenţa albinelor, dacă există albine, există şi viaţă, dacă nu... Doamne ajută!” 

        APITERAPIA este rodul minunat  al  apiculturii  și înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nicio prelucrare, sau cu extracte, combinaţii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice, tratament practicat din cele mai vechi timpuri. Foloseşte mierea de albine, polenul, păstura, ceara de albine, propolisul, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor pentru prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni. Aceste produse apicole şi-au dovedit eficienţa şi în tratamentele cosmetice. Mierea de albine conţine peste 70 de substanţe active și este nu numai medicament, ci şi aliment. Administrarea produselor apicole în tratamente este recomandat să fie făcut pe baza unui diagnostic medical adecvat. 
        Produsele apicole au o paletă variată de proprietăți biologice și acţiuni farmacologice benefice în menţinerea sănătăţii corpului uman.   Comparate  cu medicamentele  utilizate, au următoarele avantaje:

sunt produse  naturale  100%

au  efecte  nutritive  foarte bune

au  efecte  curative  și  profilactice  excelente

au o sferă  largă  de  aplicaţii

se  administrează  foarte  uşor și nu  au   efecte   secundare,   contraindicaţii   sau   incompatibilităţi  

sunt la îndemâna tuturor

        Mierea, polenul, păstura, propolisul, lăptişorul de matcă, ceara de albine, veninul de albine, apilarnilul, căpăceala sunt substanţele pe care le secretă sau le produce albina prin culegerea, transformarea, prelucrarea şi depozitarea unor substanţe naturale, pe care le colectează omul din stup sau direct de la albină (veninul).

        În produsele apicole se regăsesc toţi aminoacizii esenţiali necesari metabolismului, vitamine, minerale, proteine, glucide direct asimilabile, fără nicio prelucrare din partea organismului uman, lipide, enzime, coenzime, acizi organici etc. Dintre toate alimentele existente mierea de albine are formula chimică cea mai apropiată de cea a sângelui uman. Nici un alt aliment nu este mai complet, mai bine tolerat şi mai uşor asimilabil de către organismul uman.
        Pe lista alimentelor complete biologic, produsele apicole sunt pe primul loc, fiind un adevărat combustibil pentru organism. Pot fi valorificate de organismul uman fără niciun efort, cu rezonanţă la nivel celular, fiind cele mai bune regeneratoare ale celulelor. Mierea şi celelalte produse apicole acţionează ca nişte reglatori şi stimulatori asupra funcţiilor aparatelor şi organelor, reglează şi stimulează sistemul neuro-endocrino-metabolic, aduce organismului un aport şi recuperează lipsa tuturor substanţelor nutritive şi bio-active.

Repertoriu de produse ecologice:

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Formular de comandă

În cazul în care producătorul se ocupă și de livrare. Dacă doriți să le ridicați dumneavoastră din fermă, scrieți asta mai jos în observații.
Scrieți cantitatea dorită, dacă sunteți interesat să vizitați ferma sau dacă doriți o ofertă completă de produse din partea producătorului.

Fii primul care adaugă o evaluare

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ai nevoie de ajutor?