Caviar de Nisetru
Caviarul de Nisetru este deseori vazut ca cel mai popular caviar din lume. Culoarea oualelor de nisetru poate fi in diferite tonuri de gri petrol sau cenusiu spre negru. Fiecare exemplar poate oferi oua cu o aroma si textura aparte. Aceste caviar incanta simturile cunoscatorilor la fiecare noua degustare. Aroma inconfundabila de nuca prospata iti incanta papilele gustative. De aceea te vei intoarce cu placere la o noua degustare.
Caviar de Nisetru se poate obtine prin prelucarea prin sarare a oualelor de Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii).
Acesta este un pește marin, bentonic, , din familia acipenseride (Acipenseridae) care trăiește în Marea Neagră și Marea Caspică și migrează, pentru reproducere în fluviile care se varsă în ele: din Marea Caspică migrează în Volga, Ural, Cura; din Marea Azov – în Don; din Marea Neagră – în Rion, Nipru, Bug, Nistru și Dunăre. Adulții se hrănesc în mare cu moluște, crustacee, polichete, mai puțin cu pești; în Dunăre cu larve de efemeroptere și alte insecte, crustacee și pești, mai ales obleț (Alburnus alburnus). Pentru reproducere migrează din mare în fluvii primăvara, din februarie-martie până în mai.
Are importanța economică, fiind pescuit. După cegă, nisetrul are carnea cea mai gustoasă dintre acipenseride. Se consumă proaspătă, sărată sau afumată. Se pregătește și ca marinată. Din spinarea sărată, uscată sau afumată se prepară batogul sau balâcul. Foarte prețuite sunt icrele lui, de culoare cenușie închisă și care se vând proaspete sau tescuite.
Categorie | Pește și conserve din pește în București |
---|---|
Adresă | FN 827095 Horia |
Certificat de: | BIO GARANTIE SRL (RO-ECO-029) |
Repertoriu de produse: | Carne de Morun (Huso huso HUS) huso HUS), Caviar de Nisetru (Acipenser guldentraedti GUE), Carne de Pastruga (Acipenser stelatus STE), Caviar de Cega alba (Acipenser ruthens RUT), Albino caviar (Acipenser ruthens RUT), Carne de Cega alba (Acipenser ruthens RUT), Albino meat (Acipenser ruthens RUT), Carne de Cega gri (Acipenser ruthens RUT), Carne de Nisetru (Acipenser guldentraedti GUE), Carne de Bester (Huso x Rut HUSxRUT), Caviar de Pastruga (Acipenser stelatus STE), Caviar de Bester (Huso x Rut HUSxRUT), Caviar de Morun (Huso huso HUS), Caviar de Cega gri (Acipenser ruthens RUT), Pește |
Certificat: | Vezi certificatul |
Producător ecologic certificat: Danube Research Consulting S.R.L.
Suprafata totala exploatata: 1,4 ha din care 0,35 ha reprezentand luciu de apa. Diferenta pana la 1,4 ha este compusa din: cai de acces, platforme, diguri si suprafete auxiliare.
- 4 bazine mari exterioare
- 2 bazine mari betonate in interiorul halei,
- 20 bazine medii cu diametru de 4,5 m si 1,2 m inaltime
- 98bazine mici cu diametru de 1,3 m si 40 cm inaltime.
- Suprafață în acvacultură convențională :0 - pepiniera
- Suprafata in acvacultura ecologica 3500 mp din care:
- Suprafață în conversie 0 mp din care:
- conversie anul 1: 0
- suprafaţa certificată ecologic 3500,00 mp
Repertoriu de produse ecologice:
- Caviar de Nisetru | Osetra Caviar 100 g - 720 lei/100g
- ALMAS CAVIAR (Acipenser ruthenus)/100 g - 1500 lei/100g
- Caviar Royal de Morun | Royal Beluga (Huso Huso) 100 g - 1200 lei/100g
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați