Ceva planuri de lucru cu lemnul

Am găsit la țară, când m-am întors, și un banzic de taiat lemne. Aveam câțiva bușteni prin curte de mai mulți ani și am început vara aceasta să îi taiem ca să eliberăm spațiul. Am făcut scânduri groase pentru podeala vacilor la grajd și ceva uluci si lanți pentru gard. Face valuri pe lemn din când în când, când nu e pânza bine ascuțită, dar se pot scoate la circular, nu e așa mare problema. E bun că nu trebuie să te lupți cu buștenii mari.

Banzic
Banzic

Între timp mi-am cumpărat și câteva scule de lucrat cu lemnul: rindea, freza, pendular, ferastrau circular, șlefuitor cu bandă etc. Mi-ar plăcea să învăț să imi fac singur mobilă, așa cum vreau eu, dar pentru asta mai am încă nevoie de câteva scule, printre care o mașina de degrosat.

Am găsit și câteva scule manuale, prin pod, de la bunic. Dălțile din poză le-am luat de la un târg, sper că mai știu meserie, au ceva uzură de la proprietarii anteriori.

Scule pentru lemn
Scule pentru lemn

Am reușit, deocamdata, să fac câteva lucruri utile pentru uz exterior, să zic așa. Abia aștept să îmi iau tot ce imi trebuie ca să mă apuc de lucruri mai cizelate.

Capac pentru fântână
Capac pentru fântână
Podeț pentru căruț
Podeț pentru căruț
Tutori pentru pomi
Tutori pentru pomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.