Despre garduri electrice

Vreau să spun că sunt foarte eficiente, le datorez puțină reclamă pentru că ne-au ușurat foarte mult munca. Chiar dacă le mai pișcă pe vaci de câteva ori, fără să fie mare lucru (am fost și eu pișcat de zeci de ori), vor beneficia de mai multă libertate și timp pe pășune. Pasc și noaptea, mai ales pe timp de vară.

De reținut, dacă sunteți la început, nu neglijați importanța unui dispozitiv de protecție la fulger. Mi s-a întâmplat, nu știu dacă a venit de pe linia de curent electric sau de pe firul gardului, dar adaptorul a explodat pur și simplu, iar generatorul de impulsuri s-a ars.

Al doilea lucru. Izolatorii se pot pune și pe copaci, dacă există pe traseu și pot fi înfiletați cu bormașina cu ajutorul unui adaptor. Eu nu am găsit la vremea când am făcut gardul, așa că am confecționat unul de fier. Acum a vauzt ca au apărut și pe la magazine online.

Firul de curent se întinde ușor dacă e strâns pe rolă, cu ajutorul bormașinii cu acumulator, setată pe o viteză mică.

Odată ce prind ideea că firul pișcă, vacile nu se mai apropie de el și respectă limita pășunii chiar și dacă nu mai e curent pe fir.  Chiar dacă trece una mai temerară sau accidental, rămâne în preajmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *