Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Adăpători cu nivel constant

Un singur bazin cu plutitor “dictează” nivelul apei în toate adăpătorile care sunt conectate la el. Așa funcționează adăpătorile cu nivel constant. Nu am găsit de cumpărat ceva similar, ci doar adăpători cu clapetă. Pentru că nu avem presiune mare la apă (nu vine de la rețea, ci dintr-un bazin) cele cu clapetă nu ar funcționa prea bine.

M-am apucat de confecționat adăpători, dar și bazinele pentru plutitori. Am avut nevoie de 4 bazine cu plutitori pentru că am avut 4 niveluri diferite, grajdul fiind construit pe toată lungimea lui cu o mică pantă.

Cu această ocazie am făcut și un dispozitiv pentru îndoit foi de tablă, după un modele găsite pe internet, ca acesta. L-am montat pe un șasiu ca să nu se miște din loc pentru că foaia de tablă fiind de 2 mm și lățime mai măricică, e nevoie de oleacă forță și un cadru stabil.

Un furtun de la sursa de apă trebuie să ducă în robinetul cu plutitor, iar din bazinul cu plutitor pleacă o coloană care se ramnifică printr-un furtun flexibil către fiecare adăpătoare, fără alți robineți decât cel de la capăt, pentru golirea instalației. De coloana principală, furtunele flexibile se leagă prin coliere de branșare.

Nivelul apei va fi același în toate adăpătorile, care trebuie fixate exact unde trebuie, să fie stabile și solide, ca să nu le miște vacile.

Văcuțele au apreciat că acum vor avea tot timpul apă la bot, iar noi am apreciat că e mai puțină muncă la adăpat.

 

Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură ecologică pe Whatsapp accesând acest link. Veți găsi acolo peste 1800 de fermieri înscriși în agricultura ecologică, procesatori, ingineri agronomi și specialiști care vă pot răspunde oricărei intrebări pe care o aveți despre sectorul ecologic.

Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați

Be the first to write a review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Registrul producatorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică

Peste 13.700 de producători ecologici certificați sau în conversie la agricultura ecologică, din toată țara.

Vezi harta producătorilor ecologici sau descoperă-i mai jos pe site, pe grupul de Facebook sau grupul de Whatsapp.


Registru actualizat pe 5 ianuarie 2024. Pentru date la zi despre certificate, consultați platforma TRACES a Uniunii Europene.

Ce aducem noi în plus? Date de contact pentru peste 4750 de producători ecologici certificați, o prezență mai bună pe Google, promovare pe rețele sociale, grupuri de discuții pentru fermieri și produse adăugate pe site chiar de ei. Dacă ești producător sau procesator ecologic certificat, contactează-ne ca să îți trimitem parola de la contul tău. Cu ajutorul ei îți vei putea actualiza datele de contact și vei putea pune produse pe site.

Vrei să devi fermier ecologic certificat? Citește Ghidul de înregistrare în agricultura ecologică

Produse ecologice certificate

Ești fermier ecologic?