produs prin fermentare poate fi utilizat în raţia alimentară pentru salmonide atunci când sursele de hrană enumerate în partea II punctul 3.1.3.3 din anexa II la Regulamentul (UE) 2018/848 nu furnizează o cantitate suficientă de histidină pentru a satisface nevoile alimentare ale peștilor

derivate din produse agricole în cazul în care nu sunt disponibile din producţia ecologică: — dacă sunt derivate sintetic, numai cele identice cu vitaminele derivate din produse agricole pot fi folosite pentru animale monogastrice și animale de acvacultură — dacă sunt derivate sintetic, numai vitaminele A, D și E identice cu vitaminele derivate din produse agricole pot fi folosite pentru rumegătoare; utilizarea este condiţionată de o autorizare prealabilă acordată de statele membre, bazată pe evaluarea posibilităţii ca rumegătoarele crescute ecologic să obţină cantităţile necesare din vitaminele respective din raţiile lor alimentare

numai atunci când provine din surse ecologice, cum ar fi cochiliile de crustacee ecologice numai în raţia alimentară pentru somon și păstrăv, în limita nevoilor fiziologice ale acestora în cazul în care nu este disponibilă astaxantina derivată din surse ecologice, poate fi utilizată astaxantina din surse naturale, cum ar fi Phaffia rhodozyma bogată în astaxantină

Ai nevoie de ajutor?