Regiune | La Paz, MARCALA |
Ferma | COMSA Cooperative |
Altitudine | 1200-1700m |
Varietate | Caturra & Catuai & Bourbon & Typica |
Descriere cafea
Scor 85+ |
note de pere, mere verzi, sirop de artar, ciocolata amaruie, aciditate slaba citrica , corp mediu |
Marcala este situată în lanțul muntos Montecillos( Honduras ) și a fost primul nume înregistrat vreodata cu denumirea de origine.
Producătorii din Marcala planteaza si recolteaza arborii de cafea într-un mod unic, introducând o metodă de selecție in etapa de cules.
Timp de foarte mulți ani, calitatea cafelei Marcala, a fost de neegalat în Honduras, iar membrii COMSA sunt mândri de acest prestigiu pe care l-au obtinut.
În 2010, COMSA a început să promoveze cafeaua de la câțiva membri selectați, ca „microloturi”, identificând cele mai bune fructe din “varful recoltei”, adăugând un nou nivel de calitate și trasabilitate
la produsele lor.
Cafeaua Marcala au un caracter unic în Honduras: se păstrează astfel acest caracter sofisticat, cu note de mere verzi, miere, pere și arțar.
Angajamentul cooperativei COMSA este incredibil față de produsele ecologice durabile, agricultura și educația producătorilor, certificările lor intr-un comerț echitabil și ecologic.
Cooperativa COMSA (Cafe Organico Macarala SA) a luat fiinta in 2001 reunind 60 de fermieri (12 femei si 48 barbati) iar acum reprezinta 1122 de producatori.
Categorie | Ceaiuri și tincturi în București |
---|---|
Adresă | Bucuresti, Sector 3, Str. Istriei, Nr.24-26, Parter, Scara 1, Ap. 2 010051 București |
Certificat de: | S.C. ECOINSPECT S.R.L. (RO-ECO-008) |
Repertoriu de produse: | Cafea, Ceai, Miere, Oțet, Pudră de cacao, Pudră de roșcove, Siropuri din plante, Sucuri și tonice din plante, Suplimente alimentare |
Certificat: | Vezi certificatul |
Producător ecologic certificat: Ethnic Plantation Coffee S.R.L.
Ethnic Plantation Coffee este o microprajitorie de cafea de specialitate.
Printre nenumaratele cafele pe care le aducem de la micii fermieri, din zonele unde se cultiva cafeaua din intreaga lume, bineinteles am adaugat in mod special in portofoliu si cafelele ecologice (bio/organice). De aceea am certificat ecologic pentru aceste cafele procesul de prelucrare (prajire, racire, degazare, macinare si ambalare) pentru a oferi clientilor nostri un lant intreg ecologic, de la plantatie pana la dvs in pachet.
Printre acestea sunt cafelele ecologice din: Honduras Cooperativa COMSA, Peru Ferma Negrisa, Columbia Sierra Nevada ferma Santa Marta, Etiopia Limu statia de prelucrare Sheba, Etiopia Guji ferma Tero, Brazilia Ferma Dutra, Tanzania Bukopa, precum si cafelele decafeinizate din Mexic sau Brazilia prin metode organice: Swiss Water process, adica decafeinizarea se face prin spalare cu apa sau varianta de decafeinizare prin extractie cu dioxid de carbon aflat la punctul supercritic, acest gaz fiind considerat inert din punct de vedere chimic, de aceea este considerata o metoda ecologica.
Tot in microprajitoria de cafea, unde se afla si magazinul, aducem ceaiurile si pudrele de cacao din Germania, de la firma Alveus GmbH, certificate ecologic, exceptionale ca si calitate, precum: ceaiul negru English Broken Breakfast, ceaiul verde Mellow Mandarine, ceaiul verde Jasmin Imperial, ceaiul verde Marakesh Nights, ceaiul de frucet Sweet Berry, ceaiul de plante Women" Power, ceaiul de plante Amour Provence, ceaiul Rooibos Summer Miracle , ceaiul verde Winter Chai, ceaiurile Matcha Begginer sau Ceremonial.... la fel si pudrele de cacao ecologice: Choc Sharck sau Chai Chai Unicorn (in amestec cu ceai Matcha si Guarana)
Vă invităm să vă alăturați comunității noastre de agricultură și produse ecologice pe Whatsapp accesând acest link
Ne găsiți și pe grupul de Facebook Produse ecologice direct de la producători certificați